Matematik

hjælp til andengradspolynomium

06. december 2010 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium f har  følgende forskrift:

f(x)=x^2-6x+c

a) bestem for hvilken værdi c andengradspolynomiet f har netop én rod.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Her handler det om diskriminanten D = b^2-4ac =

(-6)^2-4*1*c = 36-4c = 4(9-c) som skal være 0 for at der lige akkurat er een rod.

4(9-c) = 0 for 9-c = 0 eller c = 9  ;-) 
 


Svar #2
06. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 okay mange tak :) 


Svar #3
06. december 2010 af S44R4H (Slettet)

 kan du evt også hjælpe mig med denne opgave:

en funktion f er givet ved: f(x)=-3x^2-12x+5

a) bestem værdimængden 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Funktionen er en parabel der lyser nedad.
Den har max. i toppunktet (-b/(2a) , -d/(4a))
Beregn selv toppunktet
Dvs. at værdimængden går fra -∞ til og med -d/(4a)
 


Svar #5
06. december 2010 af S44R4H (Slettet)

ahh okay super, mange tak :-)


Skriv et svar til: hjælp til andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.