Matematik

Differentialligning

06. december 2010 af bgger92 (Slettet)

Hej folkens..

Jeg sidder og er godt i gang med en matematik opgave, og der er lige en enkelt opgave der er en smule problematisk så ville høre om der lige er nogen der kunne give lidt assistance.

Opgaven lyder: Bestem løsningen til y''=-9y hvis graf går igennem linjeelementet (0,4;6)

På forhånd mange tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af PeterValberg

Er du helt sikker på at det er:  y'' = -9y  ??? 

Du får faktisk nogle værdifulde oplysninger i det angivne linjeelement (0,4,6)

det er et punkt (0,4) på grafen for y i hvilket hældningskoefficienten for tangenten til grafen for y er 6.

Du ved således at:

y(0) = 4    og    y'(0) = 6 

disse oplysninger skal bruges ved bestemmelse af de konstanter, der fremkommer ved de to gange differentiation, du skal igennem for at komme frem til den fuldstændige løsning for y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. december 2010 af bgger92 (Slettet)

Ja er helt sikker på at det er y''=-9y (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af PeterValberg

 prøv lige at se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:diff_lign_1.jpg

Svar #4
06. december 2010 af bgger92 (Slettet)

Det kunne nok godt bruges (: tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:diff_lign_12.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2010 af PeterValberg

 det må være rigtigt, det resultat vi er nået frem til :-)

se vedhæftede, hvor jeg gør prøve ved at indsætte den fundne forskrift i differentialligningen, 
da begge sider af lighedstegnet i diff.ligningen bliver det samme, så må den fundne forskrift
nødvendigvis være en løsning.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:diff_lign_13.jpg

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.