Matematik

andengradsligning

06. december 2010 af svedske93 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej

sidder fast ved denne andengradsligning

3x^2-12=0

hvad er

a

b

og c ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2010 af Matkaj

a er det tal med fortegn, der ganges på x^2.

b er det tal, med fortegn, der ganges på x 

c er det tal, med fortegn, der står alene

Prøv så at angive a, b og c


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2010 af mathon

             3x2 - 12 = 0

              x2 - 4 = 0

              x2 - 22 = 0

              (x+2)·(x-2) = 0                          brug nul-reglen


Svar #3
06. december 2010 af svedske93 (Slettet)

a = 3

b = ??

c = -12

det er b jeg ikke kan finde


Brugbart svar (2)

Svar #4
06. december 2010 af mathon

                       a·x2 + b·x +   c    = 0

                       3x2  + 0·x + (-12) = 0


Svar #5
06. december 2010 af svedske93 (Slettet)

hvad er nul-reglen?

har aldrig haft om 2.gradsligninger før :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2010 af klimasven (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Nulreglen


Svar #7
06. december 2010 af svedske93 (Slettet)

4/x+3=x

hvordan løses denne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

A er andengrads ledet - altså det tal der opløftes i anden.

B er første gradsledet, det der normalt bare er x efter.

Og C er så 0 gradsledet. Det resterende led.


Svar #9
06. december 2010 af svedske93 (Slettet)

jeg kan bare ikke se hvordan denne skal kunne være en 2.gradsligning?

er

a= 4/1

b = 1

c = 3

eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2010 af pige24 (Slettet)

Tror

A=3x"2


Svar #11
06. december 2010 af svedske93 (Slettet)

hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. december 2010 af Matkaj

#7

4/x+3=x  du ganger med x på begge sider af lighedstegnet 4 + 3x = x^2 så trækker du x^2 fra på begge sider

4+3x-x^2=0 så bytter vi lidt rundt på rækkefølgen -x^2 + 3x + 4 = 0 og viola! vi har en 2.gradsligning med a = -1, b =3 og c= 4.

Hvis der skulle være en parentes om x + 3 gør du således:

4/(x+3)=x gang med (x+3) på begge sider 4 = x(x+3) = x^2+ 3x træk 4 fra på begge sider 0 = x^2 + 3x - 4 , hvor a =1, b=3 og c = -4


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.