Matematik

Bestem forskriften for en lineære funktion..

06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej :)

Hvis jeg vil finde hældningen skal jeg bare bruge formlen a= (y2-y1)/(x2-x1)

jeg har to punkter (2,10) og (-3,0)

mit spørgsmål er hvordan man umiddelbart kan vide hvilken af tallene x1 og x2 er og hvilken af tallene som er y1 og y2?

er det ikke bare det største tal minus det mindste? og så det ret ligegylidgt hvilke af tallene som hedder hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af peter lind

Det spiller ingen rolle, om du kalder det første punkts koordinater (x1,y1) eller (x2, y2). Du vil få samme facit.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

(2.10) - (-3.0)

y2=0

y1=10

x2= -3

x1= 2


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er den korrekte formel til bestemmelse af a. Bemærk, at

a = (y2-y1)/(x2-x1) = (y1-y2)/(x1-x2) ,
 

så det er ligegyldigt, hvilket af de to punkter, der bruges som nr 1.


Svar #4
06. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #3: men man får ikke samme resultat hvis man udregner (10-0)/(-3-2)= 2 og (0-10)/(-2-3)= 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, ikke med de fejl, du har bygget ind i din formel. Med de korrekte tal fås

a = (10 -0)/(2 -(-3)) = (0 -10)/(-3 -2) = 2


Svar #6
07. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 #5: Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Velbekomme da.


Skriv et svar til: Bestem forskriften for en lineære funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.