Matematik

Lineære funktioner

07. december 2010 af Demuush (Slettet)

Hej alle

Har problemer med en opgave der lyder følgende:

Den rette linie, l, har ligningen: y=ax+b

Gør rede for, hvordan man kan bestemme skæringspunkterne mellem 1 og koordinatsystemets akser.

Du skal både udlede en formel med bogstaver og give et tal-eksempel.

Hvis der var nogen som kunne hjælpe, ville det være en kæmpe hjælp! På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skæring med x-aksen: sæt y = 0 og løs for x.

Skæring med y-aksen: indsæt x = 0, og beregn y.


Svar #2
07. december 2010 af Demuush (Slettet)

Vil du uddybe lidt mere? :) Hvordan skal jeg løse x og beregne y?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. december 2010 af bolani (Slettet)

vælg en værdi for a og b som eksempel. f.eks.

y = 2 x + 4

for at finde skærring med x-aksen, er det som #1: "sæt  y = 0 og løs for x"

dvs.

y=2x+4 <=> 0 = 2x+4 <=> x = -2

dvs. hvis funktionen y=2x+4 skal skærre x-asken, skal y være = 0 og x = -2.

på samme måde med skærring med y-aksen.,


Svar #4
07. december 2010 af Demuush (Slettet)

Okay, tusind tak!

Bare lige for at være sikker:

Så med skrærringen af y-aksen, skal jeg gøre følgende:

Eks: y = 2* 0 +4

dvs. skæringen er 4 på y-aksen hvis funktionen er y=2*x+4?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, i dette tilfælde er skæringspunktet med y-aksen punktet (0 , 4) .


Svar #6
07. december 2010 af Demuush (Slettet)

TUSIND TAK!!


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.