Matematik

Hjææælp

07. december 2010 af vmina (Slettet)

Den 1/7 1983 havde lone et beløb på 6365kr stående på en bankkonto banken giver 15% p a i rente

_ beregn , hvad hun skal have i årsrente?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Ebordben (Slettet)

Skal du beregne hvad hun skal have i år, eller hvad hun skulle ha det år`?


Svar #2
07. december 2010 af vmina (Slettet)

det år


Svar #3
07. december 2010 af vmina (Slettet)

og næste spørgsmål jeg er jeg også i tiviel om,
Hun ønsker at kunne hæve 8000kr den 1/7 1984

hovr stort er beløb vil der mangle¨på bankkontoen


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2010 af Ebordben (Slettet)

 Jeg ville først gange 6365 med 0,15 for at finde rente, så dividere det med 12 og gange med 6 fordi hun kun har pengene stående i 6 måneder :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Årsrenten er 15 % p.a. (= per anno - per år).

Beregn 15 % af beløbet på kontoen, og så har du beløbet, hun skal have i rente.

Ved den anden opgave lægger du så renten til, og så kan du se, hvor langt der er op til 8.000 kr.


Svar #6
07. december 2010 af vmina (Slettet)

forstå stadig ik den sidste

og den første skal jeg ik pluse?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #6:

Hvad vil du lægge sammen?

Beregn 15 % af beløbet på kontoen, det er den udbetalte rente.

Så ligger du renten oven i beløbet, og ser, hvor langt der er op til 8.000 kr.


Svar #8
07. december 2010 af vmina (Slettet)

den første st¨år der jo beregn hvad hun skal have i årsrenten?. så er det bare hele året jo, ik bare fordi hun har haft den i 6 månder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#8:

Der står ikke noget om, hvor længe de har stået der, kun at de stod der d. 1/7 1983.


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2010 af badooo (Slettet)

Renteformlen:

Kn = K0*(1+r)^n

Kn = Det du skal beregne

K0 = det hun starter med at sætte ind

r = rentesatsen, her 15% eller 0,15

n = antallet af år, her 1. Sæt ind og beregn.

Derefter kan du beregne hvor mange penge hun mangler ved at sige:

Manglet beløb = 8000-Kn


Skriv et svar til: Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.