Matematik

Isoler med en TI-89

08. december 2010 af Monique1988 (Slettet)

Hej.

Jeg skal isoler q i formlen b= c+ aq.

Men jeg kan åbenbart ikke skrive det rigtig ind på lommeregner, er der en der vil hjælpe?

Jeg har selv skrevet: c + aq = b,q i solve.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af ahmadelkassem (Slettet)

du skriver følgende solve(c+aq=b,q) så vi den give 0 = b - c - aq men som du kan se så isolere den ikke q så du bliver nød til at beregne det i hånden 

c+aq= b  aq=b-c  q= b-c/a så har du isoleret a, jeg tror ihverfald det er sådan man løser den :-)  


Svar #2
08. december 2010 af Monique1988 (Slettet)

Tak skal du have.

Nej kunne nemlig ikke få dne til at isoler q når jeg skrev det ind på lomme regneren.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af PeterValberg

 Mærkeligt, min TI89 Titanium kan sagtens klare det :-)

det samme kan TI-InterActive og TI-nspire

det ser ud til at det skyldes, at du ikke sætter et gangetegn mellem a og q
(hvis jeg lader være med det, får jeg det samme resultat som #1 0=b-c-aq)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
08. december 2010 af Monique1988 (Slettet)

Der er problemet, jeg har glemt gange tegnet;-)


Skriv et svar til: Isoler med en TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.