Matematik

Gennemsnitsfart

08. december 2010 af JullexD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, håber nogen vil hjælpe mig.

Jens kører på sin knallert med en gennemsnitsfart på 28 km/t

Hvor langt kommer han på 2 timer og 45 minutter?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Har du selv et bud?


Svar #2
08. december 2010 af JullexD (Slettet)

28 * 165 ( de 2 timer og 45 minutter)

men ved ikke helt om jeg skal : med 100


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Moderatoren

Julie, hvad betyder "km/t" - Det ved du godt ikke? Så kan du også godt regne ud hvor langt han kommer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

...åbenbart ikke...

Jens kører på en time 28 000 meter (28 km) deraf 28 km/t = 28 km pr. time

På 2 timer kører han det dobbelte 28*2 = 56 km

Så mangler du de resterende 45 minutter, dem skal du dele med 60 = 75 % af en time eller 3/4

Det ganger du med hastigheden.

Til sidst lægger du de resultater sammen og det skulle gerne give svaret, som jeg ikke vil røbe nu.

Men skriv helst hvis der er noget du ikke helt forstår, så vil jeg prøve og hjælpe dig så godt jeg nu kan :-)


Svar #5
08. december 2010 af JullexD (Slettet)

Tak for hjælpen har forståret det nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Super :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Hver time kører han 28 km

på 2 timer kører han 2*28 = 56 km

på 2 3/4 time kører han 2 3/4 * 28 km = 77 km

Brug din logik ;-)


Skriv et svar til: Gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.