Matematik

Sandsynlighedsregning - kortspil

08. december 2010 af JohanneKristensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen (:

Jeg sidder lidt med noget sandsynlighedsregning til SRP - og nu er jeg altså gået lidt i stå.

Jeg regner på kortspillet "500", og jeg skal regne på chancen for at i et kortspil med 55 kort at få spar es, spar konge og spar dame ud af de 7 kort, man får i starten af spillet.

Jeg har regnet mig frem til at der er 202.927.725 starthænder, og ved at dividere det med 1/3*1/2*1/1 får jeg at sandsynligheden er 8,2131*10^-8

Er dette rigtigt? Jeg er klar over chancen er meget lille, men så lille? Er bange for jeg har lavet en regnefejl.


Svar #1
08. december 2010 af JohanneKristensen (Slettet)

 Jeg har selv fundet svaret nu - det gik op for mig at jeg jo manglede de resterende 4 kort, og derved blev sandsynligheden 0,0008 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2010 af Px (Slettet)

 Kan du komme med dine udregninger :)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af andershorsted (Slettet)

Jeg får det til 0.0013 eller 0.13%. Jeg er enig med dig i at der er 55!/(48!7!) = 202.927.725 starthænder. Antallet af hænder med spar es, spar konge og spar dame må være antallet af måder vi kan vælge de 4 kort der ikke er spar es, spar konge, spar dame. Da vi har esset, kongen og damen, kan vi vælge de 4 andre kort blandt de resterende 52. Antallet af forskellige måder vi kan vælge de 4 kort er 52!/(48!4!) = 270.725. Sandsynligheden for at få en hånd med spar es, konge og dame må så være

( 52!48!7! ) / ( 48!4!55! ) = (7•6•5) / (55•54•53) = 0.0013


Svar #4
09. december 2010 af JohanneKristensen (Slettet)

 Andershorsted;

Jeg er næsten med på din udregning nu, men i sidste linje skriver du (7*6*5)/(55*54*53) - hvordan kommer det ind i billedet? Er det relevant at skrive med i en opgave?

Jeg har lige prøvet at regne en ny, for at se om jeg har forstået konceptet;
Hvor stor er chancen for at sidde med spar 10 og spar knægt på hånden. Jeg har sagt:
(53!48!7!) / (48!5!55!) = 0,014

Er det rigtigt?
 

Er godt nok fortabt i det her sandsynlighedsregning (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2010 af andershorsted (Slettet)

Nej den sidste brøk er ikke livsvigtig, men den viser at du har helt styr på hvad fakultet er for en fisk, og at en brøk med fakultet i både tæller og nævner kan skrives uden fakultettegn (f.eks. 12!/9! = 12*11*10). Om det har relevans eller ej, må i sidste ende være op til dig selv. Ang. din beregning med spar 10 og spar knægt, får jeg det til det samme som dig. Held og lykke med opgave og skriv hvis der dukker flere spørgsmål op :)


Svar #6
15. december 2010 af JohanneKristensen (Slettet)

 Jeg skriver lige herinde igen, og håber jeg kan få lidt hjælp til dette spørgsmål (:

Jeg skal regne på antal mulige hænder der er i poker ved 2 par.
Der er 52 kort, 5 mulige kort og 2 par. Jeg har læst mig frem til at man skal regne sig frem sådan her:
1/2*((52*3)/2!)*((48*3)/2!)*((44)/1!)=(78*72*44)/2 = 132552

Jeg forstår ikke hvorfor man skal dividere med 2? Der hvor jeg har fundet det, står der at der foretages en halvering, idet de to pars rækkefølge er underordnet. Men det giver ingen mening for mig, for jeg har ikke divideret med 2 før, selvom jeg har haft underordnet rækkefølger.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - kortspil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.