Matematik

isolere

10. december 2010 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne forklarer mig hvorfor den bliver negativ, skal bare have y over på venstre side

dy/dx= -2x * y^2
i mit hoved ville man bare dele med det på begge sider og voila..
1/y^2 = -2xdx 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2010 af vulcano (Slettet)

Isolere y i dy/dx = -2x * y2

Byt om på siderne

-2x * y2 = dy/dx

Divider med -2x på begge sider

y2 = (dy/dx) / (-2x)

Kvadratrod på begge sider

y = ±√((dy/dx) / (-2x))


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2010 af PeterValberg

 det er jo en differentialligning, hvad skal opgave ende ud med, - en løsning til ligningen ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2010 af pensionist (Slettet)

#1

Indsæt dy/dx , som vi jo kender, i den ligning, kvadrer på begge sider og....voila - så er vi tilbage hvor vi startede.

#0

Du glemte dy i den sidste ligning. Ellers er det jo bare at integrere på begge sider.


Svar #4
10. december 2010 af 215 (Slettet)

skal bruge seperabel af variabler, og skal derfor stille y til den ene side og x til den anden side..


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. december 2010 af PeterValberg

 


 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
10. december 2010 af 215 (Slettet)

 du behøvtes ikke at give en løsning.. men takker alligvel 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2010 af PeterValberg

 skulle lige selv se, om jeg kunne nå frem til det samme resultat som min TI-nspire :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.