Matematik

Nulpunkt

12. december 2010 af 8520 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

er er der ikke en der vil vise mig hvordan jeg finder nulpunktet ud fra denne ligning, linje for linje så jeg kan se hvad man skal gøre.

jeg ved godt jeg skal sætte ligningen = 0 men der efter er jeg blank

x2/(2x+x)-1

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Da x2 / 3x = 1 er x2 = 3x

Så kan du få x2 - 3x = 0 og den kan du løse.


Svar #2
12. december 2010 af 8520 (Slettet)

jeg kan godt se at det ender ud med x2-3x+1=0

men at du kan få x2/3x til at blive 1 kan jeg ikke forstå for det giver da 0.33333


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#2:

Det kommer an på, hvilken x-værdi du sætter ind.

x2/(3x)-1 = 0

<=>

x2/3x = 1


Skriv et svar til: Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.