Matematik

LIGNINGSSYSTEM???:)

12. december 2010 af 00f785 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Okay, jeg skal løse ligningssystemet:

2x+3y=4 og-3x+y=5

jeg gør følgene..

2x+3y=4
-3x+y=5

2x+3y=4
-6x+2y=10

2x+3y-(-6x+2y)=4-10

2x+3y+6x+2y=-6

2y+3y=-6

5y=-6

Men det kan da ikke være rigtigt?? Nogen der kan hjælpe med hvad jeg gør galt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du ophæver minusparentesen forkert ;)

Og hvordan kan du pludselig fjerne x'erne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2010 af ehjasue88765 (Slettet)

ja, du skal lige have styr på hvordan man løser to ligninger med to ubekendte!;  sådan her:

2x+3y=4

3x+y=5

</p> <p>________________</p> <p>

2x+3y=4

y=3x+5&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p> <p>_________________</p> <p>2x + 3(3x+) =4&nbsp;&nbsp; (her inds&aelig;ttes &quot;y&quot;-v&aelig;rdien og ganges med antallet af y'er)</p> <p>y=3x+5</p> <p>________________</p> <p>2x+9x+15=4&nbsp;&nbsp;&nbsp; (x'erne ligges sammen og samles p&aring; den ene side)</p> <p>y=3x+5</p> <p>________________</p> <p>11x=-11&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (divideres med 11)</p> <p>y=3x+5</p> <p>________________</p> <p>x=-1&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (endelige svar p&aring; hvad x er)</p> <p>y=3x+5</p> <p>_________________</p> <p>x=-1</p> <p>y= 3(-1) + 5&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (her inds&aelig;ttes &quot;x&quot;-v&aelig;rdien og dermed give &quot;y&quot;)</p> <p>________________</p> <p>x=-1</p> <p>y= -3+5&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (hvilket giver y=2 )</p> <p>dermed er svaret:</p> <p>x=-1</p> <p>y=2</p> <p>hvis du vil tjekke om du har regnet rigtig kan du inds&aelig;tte dinne x og y -v&aelig;rdier i ligningerne og se om det g&aring;r op...:</p> <p>&nbsp;</p> <p>tjek!&nbsp; :</p> <p>2x+3y=4&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (b&aring;de x og y inds&aelig;ttes)</p> <p>-3x+y=5&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (b&aring;de x og y inds&aelig;ttes)</p> <p>________________</p> <p>&nbsp;2(-1) + 3 (2) = 4</p> <p>-3 (-1) + 2 = 5</p> <p>________________</p> <p>-2&nbsp; + 6 = 4&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (rigtig!!)</p> <p>3 + 2 = 5&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; (rigtig!!)</p>


Skriv et svar til: LIGNINGSSYSTEM???:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.