Matematik

Vektorrum

12. december 2010 af cool10 (Slettet)

hey jeg sidder lige med en opgave og kan ikke finde ud af hvad jeg skal gøre med den. nogen der kan hjælpe?

lad for N=0,1...TrigN(R) betegne mængden af reelle trigonomiske polynomier af orden højest N, dvs funktioner på formen

N N

f(x)=a0*∑an*sin(n*x)+∑ bn*cos(n*x) hvor ai,bi tilhører R

n=1 n=1

1)

vis at TrigN(R) er et reelt vektorrum, og at funktionerne sin2(x) og cos2(x) ligger i trig2(R). der kan uden bevis anvendes at

cos(A)*cos(B)=½(cos(A+B)+cos(A-B))

sin(A)*sin(B)=½(-cos(A+B)+cos(A-B)

2)

vis at hvis N1 < N2 så er trigN1(R) et underrum af trigN2(R)

3)

vis at A=(1,cos(x),sin(x)) er en basis for trig1(R), og bestem dimensionen af trig1(R).

alt hjælp er velkommen for er virkelig lidt på herrens mark her!


Skriv et svar til: Vektorrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.