Matematik

Permutation og kombinatorik

13. december 2010 af Saraoa (Slettet)

 Hejsa, :-)

Jeg er igang med at skrive SRP om Enigma og den tyske ubådsflåde under atlanterhavskrigen - 2.verdenskrig, og skal til at inddrage noget matematik. Dertil vil jeg gerne inddrage beviser for permutation og kombinatorik, til at forklare ombytningen og udvalget af sammensætninger af bogstaver og dermed princippet ved Enigma-maskinen.

Ved hverken hvor jeg skal starte eller slutte, trods det at jeg har læst en del om det - desværre uden at forstå det.

Nogen der kan hjælpe mig med at udlede et af beviserne?

Vh Sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af klimasven (Slettet)

 http://www.imada.sdu.dk/~kok04/mm503-05/ssh.pdf


Svar #2
13. december 2010 af Saraoa (Slettet)

 Tak :-) Har du ikke også noget læservenligt om permutationer? 

Venlig hilsen


Svar #3
13. december 2010 af Saraoa (Slettet)

 OBS!!: Der er noget jeg ikke forstår i den pdf-fil du har sendt mig under emnet kombinatorik:

I eksempel 3 med A = (q, w, e, r, t, y) skriver de at n = 5? Hvorfor er n = 5?


Svar #4
13. december 2010 af Saraoa (Slettet)

 og vil du ikke yddybe hvad den egentlige forskel mellem kombination og permutation egentlig er? synes ikke det fremgår helt entydigt i det dokument du har sendt mig :-)


Skriv et svar til: Permutation og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.