Matematik

Differentialligninger.

13. december 2010 af Iman3b (Slettet)

En differentialligning er givet ved:

(dy/dx)+5=a*e^-x

a) Bestem ved beregning konstanten a således, at funktionen f(x)=4*e^-x bliver en løsning til differentialligningen.

I det følgende betragtes differentialligningen givet ved:(dy/dx)+3y=e^x

b) Bestem den fuldstændige løsning til differerentialligningen.

c) Bestem ved beregning regneforskriften for den partikulære løsning, hvis graf går gennem punktet (2,0).


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen er en stamfunktion til funktionen   g(x) = a·e-x + 5 . Hvis f(x) skal være en løsning, skal der gælde at f'(x) = g(x). Benyt dette til at finde konstanten a.

b) Løs differentialligningen ved hjælp af den såkaldte panserformel.


Svar #2
13. december 2010 af Iman3b (Slettet)

panserformel? er ikke helt med.. :S


Skriv et svar til: Differentialligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.