Matematik

Forskrift for en linje

14. december 2010 af juliezamzam (Slettet) - Niveau: C-niveau

 En ret linie går gennem punkterne (2,2) og (4,4). Bestem en forskrift for linien. 

Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Booklover (Slettet)

Nu er det snart et halvt år siden jeg sidst havde mat ... men mener at kunne huske, at de to punkter er koordinatpunkter på x-aksen og y-aksen ... og at du så skal huske hvad forskriften for en lineær sammenhæng er (y=ax+b). Du kan kan finde a ved at indsætte informationerne (altså de to punkters info) i forskriften a = y2-y1/x2-x1 (den har du sikkert hørt om ;) Når du så har fundet a (hældningskoefficienten), kan du dernæst bestemme b via en anden formel (tror det er b = a * x1 - y1, men du må ikke hænge mig op på det hvis det er forkert ... :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2010 af mette48 (Slettet)

indsæt de to punkter i liniens ligning y=ax+b

derved får du to ligninger med 2 ubekendte a og b

løs ligningerne og indsæt a og b i liniens ligning


Skriv et svar til: Forskrift for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.