Matematik

Eulers φ-funktion

14. december 2010 af Sweeped (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Er der nogle her, der er i stand til at bevise Eulers φ-funktion?

φ(n) =n(1-1/p[1])(1-1/p[2])(1-1/p[n])

Måske med følgende definition for φ(n):

Lad n ∈N og lad Z[n*] betegne mængden Z[n*]={1,2,3…n}. Definer nu mængden.
A[n] = { a ∈ Z[n*] | gcd(a,n)=1}
Da defineres φ(n) som antallet af enheder i A[n].
 

Ser frem til at høre fra jer... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Eulers φ-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.