Matematik

Taylor polynomiet og Langrange Remainder

15. december 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Har stadig problemer med denne opgave... Håber der er nogen der kan og vil jeg mig igennem den, da jeg tror, jeg kan metode, men ikke ved hvordan, jeg skal anvende den??

write the indicated case of taylors formula for the given function.
f(x)=tan x, a=0, n=3.
What is the lagrange remainder in each case?

Defintionen på Taylor Polynomiet:
f(x) = tan(x) = sin(x)/cos(x)
 

Derefter skal jeg bestemme f',f'' og f''' for f(x)=tanx, og derefter indsætte og udregne???

Kan ikke finde ud af at bestemme f',f'' og f'''

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af pensionist (Slettet)

Den første afledede af tan(x) slår du op i din formelsamling eller din matematikbog.

Men jeg kan da godt røbe, at den er : 1 + tan2(x)

Mon så ikke du kan udregne f'' og f''' ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af Walras

Desuden skal du finde den korrekte definition på Taylorpolynomiet. Din er blot definitionen på tangens, hvilken du egentlig blot skal bruge til at differentiere denne, så de afledede kan indsættes i selve Taylorpolynomiet. 


Skriv et svar til: Taylor polynomiet og Langrange Remainder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.