Matematik

Rettese af differentialregning

15. december 2010 af phinee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har en funktion, som jeg har skrevet ind på min lommeregner, og skal herefter finde V '(t), men min lommeregner giver mig flere svar. 

Funktion V(t) = 12 • (1 – e(^– 0.055t ))^3

Jeg får V ’(t) = 1,98 (0,0847894)^x * ((1,05654)^x – 1)^2. 

Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af NejTilSvampe

 d/dt (12 • (1 – e(^– 0.055t ))^3 ) = 12 d/dt (1 – e(^– 0.055t ))^3

u(t) = 1-e^(-0,055t) ---> u' = 0,055e^(-0,055t)

V'(t) = d/dt (u)^3 =  3u^2 + (u')^3 = 3*(1-e^(-0,055t))^2 + 0,055e^(-3*0,55t)

Tror jeg vist.


Svar #2
15. december 2010 af phinee (Slettet)

  Nu får jeg dette her :12·3·(1 - e^-0.055t )^2·(0 - (-0.055)·e^-0.055t)


Skriv et svar til: Rettese af differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.