Matematik

Kaninproblemet

15. december 2010 af MissAarslev (Slettet)

Hejsa folkens

Så sidder man her og skriver SRP og er gået lidt i stå, da jeg ikke kan finde løsningen til Fibonaccis kaninproblem.Problemet lyder således;

 En kaninbestand består fra begyndelsen af et kønsmodent
par. Hver kønsmodent par føder et nyt par hver måned, og kaninerne bliver kønsmodne en måned
efter fødslen. Hvordan vokser antallet af kaninpar efterhånden som månederne går?”

Nogen der kan hjælpe?? Evt. bare med et link til en hjemmeside hvorpå jeg kan finde svaret :)

Mange hilsner :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af mette48 (Slettet)

a(t) er antal kaninpar efter t måneder

Et kaninpars første nedkomst sker når kaninerne er 2 måneder

a(0)=1

a(1)=a(0)+a(0)*1

a(2)=a(1)+a(0)*1

a(3)=a(2)+a(1)*1

a(4)=a(3)+a(2)*1


Svar #2
15. december 2010 af MissAarslev (Slettet)

Mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Kaninproblemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.