Matematik

Opskrivning af matricer

16. december 2010 af lunsekusk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal opskrive nogle matricer og er blevet i tvivl om hvilken måde man skal gøre det på:

1.


[1     2  ]  [x1]  =  [ 4 ]
 3     4       x2         8

2.

[1 2 ] = [ 4 ]
 3 4        8
 

Paranteserne dækker selvfølgelig begge rækker. Skal det være kant paranteser eller normale paranteser.
Eller er jeg helt ved siden af med de to forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Walras

Er du sikker på, at du har skrevet dem rigtigt op? Jeg forstår godt, at dine braces skal illustrere matricer, men i opgave 2 har du, at en 2x2 matrix er lig med en 2x1-matrix, det kan da aldrig passe. I opgave 1 vil jeg mene, at du har 1*x1+2*x1=4, dvs x1=4/3 og 3*x2+4*x2=8, dvs x2=8/7, men det er nu snart lidt tid siden, jeg har regnet med matricer sidst.

Af samme gang skal andre være velkomne til at byde ind med en bekræftelse eller en afkræftelse af mit postulat. Men jeg vil mene, at opgave 1 kan løses sådan, da vi jo ganger matricer sammen ved række*søjle.

Om du bruger kanter eller buede braces er vist ligegyldigt, en matrix er jo sådan set bare en tabel.


Svar #2
16. december 2010 af lunsekusk (Slettet)

Punkt to har jeg fra følgende ligninger:

1x1+2x2=4
3x1+4x2=8

De to matricer jeg har opskrevet er fra den samme ligninger. Men mit overordnede spørgsmål er egentlig bare om man skal skrive x1 og x2 med i matricen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det blot var ment som eksempler, er nummer 1 skrevet i korrekt notation, mens nummer 2 ikke er korrekt. I nummer 1 angives produktet af en 2x2 matrix med en 2x1 søjlematrix, og resultatet er en 2x1 søjlematrix. Matrixligningen er en kortform for to lineære ligninger med 2 ubekendte.


Svar #4
16. december 2010 af lunsekusk (Slettet)

super, tak :)


Skriv et svar til: Opskrivning af matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.