Engelsk

Retning af abstract (skal aflevere SRP i morgen)

16. december 2010 af missunknow (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der ikke nogen som vil se dette igennem?

This paper examines the subject harmonious oscillations. My aim of this assignment is to develop a mathematical model describing damped harmonic waves of a mass suspended from a spring in a liquid.
There have been made measurements of a spring with lot and at least two different fluids, and determine their oscillation periods and amplitudes. Comparison theory, the mathematical model and experiment test results. And finally evaluate and discuss the experiment's systematic and random deviations.
This paper is also giving a description of Hookes Law with emphasis on the combination with harmonic oscillations. There are different kinds of theories, which include the theory of proofing the second order linear homogeneous differential equations of the form y^''=my and y^''+ay^'+by=0.
Moreover, this paper describes a theory of a body moving in water, as illustrated by an experiment.
Four physical experiments will be made, to examine whether there is a match between theory and practice. Two of the experiments are going on to make measurements of a spring with a weight of two different liquids to determine the oscillation periods and amplitudes.
Using the theories and experiments can be concluded that the frictional force is proportional to the velocity of the object. And after completing the experiments can be concluded that the theory of differential equations actually is true.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af guzbak

Det eneste som "irriterer" mit syn lidt, er at du starter sætningen med at skrive "And" i denne sætning "And finally evaluate and discuss the experiment's systematic and random deviations."
 

Derudover er jeg lidt i tvivl om dit ord ved beviset du skriver om "which include the theory of proofing the second". Er det at du vil bevise det? For så burde der vel stå proving?

Ellers er der ikke noget jeg umiddelbart kan få øje på :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2010 af Anders521

Hej Miss,

her er en mit bud på en "rettelse"

This paper examines the subject called harmonious oscillations. My aim in this assignment is to develop a mathematical model describing damped harmonic waves of a mass suspended from a spring in liquid. There have been made measurements of a spring with lot [ lot???] with at least two different fluids to determine their oscillation periods and amplitudes. Comparison theory, the mathematical model and experiment test results. [denne sætning er menningsløs]. And finally we evaluate and discuss the experiment's systematic and random deviations.

This paper also gives a description of Hookes Law with emphasis on the combination with harmonic oscillations. There are different kinds of theories, which include the theory in prooving the second order linear homogeneous differential equations of the form y^''=my and y^''+ay^'+by=0 [en teori om beviset om 2. orden lineær homogen differentialligninger af ..., dette er ikke helt korrekt. Jeg formoder du mener at der er en sætning tilhørende bevis om  2. orden lineær homogen differentialligninger og ikke en sætning om beviset for denne differentialligning. Er det korrekt?]

Moreover, this paper describes a theory of a body moving in water, as illustrated by an experiment.
Four physical experiments will be made, to examine whether there is a match between theory and practice. Two of the experiments are going on [ going on, det kan man ikke sige] to make measurements of a spring with a weight of two different liquids to determine the oscillation periods and amplitudes.

Using the theories and experiments, we can conclude that the frictional force is proportional to the velocity of the object. And after completing the experiments we can conclude that the theory of differential equations is actually true.
 


Skriv et svar til: Retning af abstract (skal aflevere SRP i morgen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.