Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Effektiv rente

26. april 2005 af chinpo (Slettet)
Hvordan beregner man den effektive rente på et stående lån?

I grundbogen er det kun forklaret for et annuitetslån, og ved stående lån står der, at det falder uden for opgavens ramme!

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2005 af madsbs (Slettet)

Hej Marlene

Anvender du Trojkas bog?
For så er du på herrens mark. Den kommer nemlig ikke med eksempler herpå, hvilket mange censorer har kritiseret.

Du kan finde den effektive rente på stående lån ud fra kapitalværdiberegninger. Lettere ville være at anvende finansregner (TI-83).

HÅber du kan bruge dette som en kort hjælp og et hint i den rigtige retning.

MVH

Mads B. Søndergaard
BeståHH
http://www.bestaahh.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Kan man ikke bruge denne formel:

i=(1+r)^n -1

r= rentefoden pr termin (i decimaltal)
n= antal terminer

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2005 af Cas_sen (Slettet)

Marlene,

Såfremt der er tale om et stående lån uden omkostninger dvs kurstab, provision, stempel, administration og lign. Så er det så dejligt nemt at den effektive rente på lånet er den samme som den pålydende. Det er tit tilfældet med stående lån på EØ A.

Prøv at skrive en opgave ind så kan vi løbe et par eksempler igennem.

Casper Larsen
BeståHH

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2005 af thomas88 (Slettet)

Et stående låns saldo kan udregnes gennem denne formel:

A=b*(1+r)^n

r=rentefod(fx 5%- skrives 0,05)
b=beløbet på kontoen
n=antal terminer hvor beløbet står på kontoen
A= Saldoen efter n terminer


Thomas

Svar #5
16. maj 2005 af chinpo (Slettet)

Vores lærer har sagt, at man kan finde den effektive rente til både et stående lån og et serie lån i excel, han ved blot ikke hvordan..

Er der én af jer der ved det?
Kan være det hjælper lidt mere end de tidligere forslag..

Skriv et svar til: Effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.