Matematik

En linies forskrift

19. december 2010 af keldolsen (Slettet)

Til rette vedkommende

Opgaven er: Find liniens forskrift

Linien l går gennem (2,4) og (-1,-5),  Er min udregning rigtig?

x= (-5-4) / (-1-2)

x= -9 / -3

x= 6

y= ax+b

y= 6*2+b

4-12 = y

y= 8

Liniens forskrift er: y= 6x+8

M. v. h. mormor


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af Booklover (Slettet)

Hmmm ... en kyndig må tjekke den ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2010 af mathon

   a = (-5-4) / (-1-2)

   a = -9 / -3

   a = 3

   y = 3x+b

   4 = 3*2+b

   4-6 = b

   b = -2

   Liniens forskrift er: y = 3x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af pige24 (Slettet)

y=3x-2

Det passer også når du sætter 2 ind i forskriften.Så kommer koordinaten til at hedde 2,4 hvilket også  er et punkt i din forskrift.God dag til dig


Skriv et svar til: En linies forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.