Matematik

Hjælp

19. december 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Jeg forstår ikke helt denne opgave..

På et vægur er den store viser 10 cm lang  og den lille 7 cm lang.

Hvor langt er der mellem deres spidser  kl. 5.00?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af pige24 (Slettet)

Jeg tror du skal tegne en cikel med diameteren 20, og tegne den lille og den store viser.Er ikke helt sikker, så du må ikke hænge mig op i en tråd.

God dag til dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2010 af ernst88 (Slettet)

okay du ved fra kl 12 til kl 6 er der 180 grader

så og da der er 6 timer må vinkel melle en time værer 180/1.666=30

da der er 5 timeres forskal må vinkel så være 30*5=150 grader

nu har du så en trekant med sider 10 og 7 og vinkel i melle dem er 150 så du skal bare finde den sidest side


Svar #3
19. december 2010 af Skønnetøs (Slettet)

det forstår jeg ikke.!


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. december 2010 af ernst88 (Slettet)

okay vist kl var 6 så er der 180 grader i mellem viserne

så vist vi finder ud af hvor mange grader 1 time

så kan vi se at på 6 timer er der 180 grader

vist vi så vil finde en time siger så tager vi 180/(6/1)=30

så vist kl var 1 vil vinkel melle viserne vær 30 grader og vist kl var 2 vil den værer 60 grader

og da vi ved at der er 5 timere tager vi 30*5=150 grader

nu har du så vinkel mellem de 2 visere som du kan bruge ttil at regne afstanden ud med


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.