Matematik

integralregning

26. april 2005 af 2835 (Slettet)
stamfunktionen til:
tanx(tanx-(1/tanx))dx

Har prøvet at splitte op:

int(tanx^2)-int(1) =
int(tanx^2)-x så har jeg prøvet at sætte tanx = (sinx/cosx)

men virker ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2005 af allan_sim

#0. Et lille hint

Udnyt omskrivningen

tan(x)^2-1 = 1+tan(x)^2-2

Højresiden kan du måske lettere finde en stamfunktion til?

Svar #2
26. april 2005 af 2835 (Slettet)

okay takker

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2005 af Duffy

S[tanx(tanx-(1/tanx))]dx =

tan(x)-2*arctan(tan(x)) + k



Duffy

Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.