Matematik

udled differentialkvotient

19. december 2010 af Chinchill (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan udledes differentialkvotienten for f(x)=ax^2+bx+c   og for f(x)=e^kx  vha. tretrinsreglen?

skal man så indsætte funktionerne som f(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af peter lind

Du skal indsætte de aktuelle funktionsudtryk i differenskvotienten. Er du iøvrigt sikker på at du skal bruge tretrinsreglen på ekx ? Det er nemlig ikke den normale måde at gøre det på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn differenskvotienten

(f(x0+h) - f(x0)) / h

og undersøg, om denne differenskvotient har en grænseværdi for h gående mod 0. Hvis dette er tilfældet, er f(x) differentiabel i x0 med grænseværdien som differentialkvotient.

f(x) = ekx :

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (ek(x0+h) - ekx0) / h = (ekx0·ekh - ekx0) / h = ekx0·(ekh -1)/h

For at komme videre, skal man vise, at (ekh - 1)/h har en grænseværdi for h gående mod 0.


Svar #3
19. december 2010 af Chinchill (Slettet)

nej tre-trins-reglen tiltænkte jeg mere den lineære funktion, det var en dårlig formulering af mig før undskyld :(

mange tak for svarene :)


Skriv et svar til: udled differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.