Matematik

Løsningsformel til y''=k*y

19. december 2010 af Zlashie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er igang med SRP

og jeg mangler KUN denne delen.

spørgsmålet lyder: Udled en formel til løsning af simple 2. Grads differentielligning af formen y '' = k * y

Udled en formel til løsning = løsningsformel ikk? fordi da jeg første gang læste opgaven så tænkte jeg straks "Jeg skal vel bare finde den fuldstændige løsning og bevise hvordan jeg fandt frem til den" men nu er jeg blevet i tvivl.

M.v.h

T  :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af mathon

måske
kunne det være
interessant at
undersøge
         tilfældet
                                        f(x) = c1·e√(k)·x + c2·e-√(k)·x                 k≥0
                                  
 

    


Svar #2
19. december 2010 af Zlashie (Slettet)

Hej Mathon

Kunne du skrive lidt om hvad du mener med det eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2010 af mathon

                  ...prøv at differentiere to gange.....


Svar #4
19. december 2010 af Zlashie (Slettet)

Ja du har fundet den fuldstændige løsning.

og det takker jeg for

men kan du ikke forklare lidt om emnet.

Som i at, hvordan finder du frem til det?

har du en hjemmeside hvor jeg kan læse om lige præcis dette? de bøger jeg har lånt indeholder ikke lige dette og jeg har ikke selv kunne finde noget på y''=k*y


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2010 af pensionist (Slettet)

Da jeg er ved at være i julehumør, skal jeg undlade at fortælle, hvad jeg mener om folk, der ikke kan finde ud af at foretage en simpel søgning på Google :-)

Betragt den vedhæftede fil som en julegave.


Svar #6
20. december 2010 af Zlashie (Slettet)

Mange mange tak!

Jeg må gøre noget forkert fordi jeg har søgt i flere timer (igår) efter det og har intet kunne finde


Svar #7
20. december 2010 af Zlashie (Slettet)

Hej

Jeg må være komplet blank lige nu.,

Jeg skal udlede en løsningsformel. en løsningsformel er hvor jeg kan tage nogle parametre fra den ligning vi vil løse, sætte det ind i en anden formel og få en løsning.

f(x) = c1·e^√(k)·x + c2·e^-√(k)·x                k≥0

Som #1 gav, ligner en løsningsformel, men hvordan kommer jeg frem til den?

Jeg kommer frem til y= c_1·e^kt+c_2·e^kt,  som løsning til y'' = k^2*y

Hvis jeg angiver K=k^2 og k=Sqrt(K) så kan jeg vel få fundet denne løsningsformel, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. december 2010 af pensionist (Slettet)

Ja, du erstatter blot k med √K. Når du har gjort det, kan du omdøbe K til k, for at være i overensstemmelse med den oprindelige ligning.


Svar #9
20. december 2010 af Zlashie (Slettet)

Awesome, Tak for det! Awesome hjælp! :D

Jeg er igang med en anden tråd men jeg tænkte jeg ville stille spørgsmålet her

JEg skal udlede Friedmann Ligningen Newtonsk, hans ligning er en Anden ORdens Differentialligning, har du tilfældigvis nogen links til dette? mine bøger skriver bare at man kan gøre det, men der er ingen af dem der faktisk gør det.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2010 af pensionist (Slettet)

Fandt dette på en anden tråd.

Vedhæftet fil:Friedmann].doc

Skriv et svar til: Løsningsformel til y''=k*y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.