Psykologi

Faderroller, i hvilke psykologiske retninger?

20. december 2010 af Gøtske (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg er netop ved at være færdig med min SRP, men mangler lidt finpudsninger og uddybninger i forhold til analysen.

Er der evt. nogle, der kan kode sammenhængen mellem faderroller og faderrollens betydning i forhold til Freuds personlighedsmodel og/eller den falliske/ødipale fase??

På forhånd mange tak! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. december 2010 af linekr (Slettet)

I den ødipale fase identificerer drengen sig med det maskuline. Det kan være faderen, supermand eller andre hegemoniske maskuliniteter. Med adsæt i Freud afspejler ødipuskomplekset en general konflikt imellem barnet og forældrefiguren af samme køn. Den lille dreng ønsker at få moderen for sig selv og blive af med faderen. Den lille pige ønsker derimod at blive af med moderen for at få faderen for sig selv. Freud pointerer, at den ødipale udvikling får afgørende betydning for den senere personlighedsudvikling, og kalder ødipuskomplekset for neurosens kerne. Den falliske og ødipale situation beskrives som et trekantsdrama – en triade. I de tidlige faser relaterer barnet sig overvejende til moderen.


Brugbart svar (3)

Svar #2
21. december 2010 af klotte (Slettet)

Faderfiguren på freuds tid er den almægtige autoritære familiefader og derfor MAGTEN- dette er væsentligt for at forstå Freud og korrierer psykoanalysen til vores tid.


Skriv et svar til: Faderroller, i hvilke psykologiske retninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.