Studievejledning

Matematik A, Fysik A og Kemi B, hvordan!?

27. december 2010 af Kamukkofoed (Slettet)

Hej

Det er snart seks år siden jeg gik på hf og havde kun motivationen for at bestå da jeg havde planer om at søge ind i politiet efter jeg også havde fået erfaringer andre steder fra.

Nu er situationen så, seks år senere, at jeg er blevet konstateret farveblind og blev kasseret pga dette til politiets optagelsesprøve.

Men! jeg har et brændende ønske om at kunne læse Fysik på universitetet da dette de sidste par år har interesseret mig meget på et "hobby" niveau.

Dog er de specifikke adgangskrav for at kunne læse Fysik på universitetet , dansk A, engelsk B og matematik A. Desuden skal du have enten fysik A og kemi B eller fysik A og bioteknologi A eller fysik B og kemi A.

Jeg har fra min hf eksamen kun dansk A, engelsk C og matematik C

Mine spørgsmål er så:

Hvordan kan jeg hurtigts få alle de sidste adgangsgivende fag på det rette niveau?(syntes det ser ret uoverskueligt ud at jeg ved siden af mit arbejde skal tage så mange fag på halvårs kurser)

Er det muligt eventuelt at tage min hf om, og så vælge de rette valgfag på de rette niveauer og så gøre det på de to år?

Mvh

Peter



Brugbart svar (2)

Svar #1
27. december 2010 af Chinchill (Slettet)

Hej Peter,

jeg vil foreslå at du kontakter dit lokale Vuc (voksen uddannelses center) og beder dem om at melde dig på nogle kurser hvor du kan læse matematik fra C-A, fysik 0-A og kemi 0-B. Et kursus tager ca. 5 måneder, men du kan også undersøge turbokurserne der for det meste ligger tre uger i sommerferien hvor du kan læse et niveau op på kort tid.

Jeg tror du vil finde at der er en god sammenhæng mellem de tre fag og du vil hurtigt få en god forståelse af dem, da du også beskæftiger dig koncentreret med dem og ikke har andre ekstra fag ind over at bekymre dig om.

Hvis du også interesser dig for fagene vil især fysik og matematik falde dig let og du vil hurtigt opdage en sammenhæng i fagene.

Med ønsket om at du kommer ind på drømmestudiet og får suppleret dine fag - held og lykke, kram globalpower.


Svar #2
28. december 2010 af Kamukkofoed (Slettet)

Tak for dit svar Globalpower,

Jeg har kontaktet en studievejleder fra Vuc og håber på jeg kan få nogle gode råd og eventuelt et møde.

Så har jeg besluttet at det må ta' den tid det tager at få de adgangsgivende fag og at jeg må få det bedste ud af det


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. december 2010 af Chinchill (Slettet)

Selv om du skal bruge måske to år på at tage fagene vil det være det hele værd i sidste ende, du kommer til at beskæftige dig med et fag du interesserer dig for resten af livet og du vil let kunne mærke viderebygningen fra suppleringsfagene til universitet :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. juli 2011 af helene93x (Slettet)

 Hej!

Jeg er lidt i samme situation - jeg har en generel studiekompetanse fra norsk gymnasie, men mangler alle fag på rigtig nivau for at studere fysik som jeg gerne vil. Jeg ønsker at tage Matematik 0-A, Fysik 0-A og Kemi 0-B hurtigst muligt. Jeg skal ikke lave andet ved siden af, og mit spørgsmål er, hvor mæget tid jeg skal regne på at gøre dette?? Hvis jeg kun læser disse tre fag, hvor lang tid tar det, hvor meget er arbejdsmengden?

:)

Venlig hilsen Signe-Hilde


Skriv et svar til: Matematik A, Fysik A og Kemi B, hvordan!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.