Matematik

Help

28. december 2010 af pige24 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Bjælken har målene 10cm,5cm og 4m

 a Beregn bjælkens rumfang.20000

b 1cm^3 vejer 0,6g.Beregn hvor meget bjælken vejer.20000*0,6=12000

Er det rigtigt?

Takker mange gange.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2010 af multi376 (Slettet)

 hvilken form har bjælken er det en cylinder, eller firkant?


Svar #2
28. december 2010 af pige24 (Slettet)

Den er aflang eller med andre ord kasseformet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

I svarene for a og b er det ikke nok at angive tallene. Der skal også angives en enhed for rumfanget og bjælkens vægt.


Svar #4
28. december 2010 af pige24 (Slettet)

Er det sådan?

20000cm^3

20000*0,6g=12000g


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Enhederne kan eventuelt omregnes til mere overskuelige enheder (Liter, kg , for eksempel).


Svar #6
28. december 2010 af pige24 (Slettet)

Ja.F.eks 12000gram=12 kilo

Kan godt se ,at det er lidt nemmere at forholde sig til.

God aften.


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

"Kilo" er ikke en enhed, men et præfix, der betyder 1000, og som forkortes k.
For eksempel 1000g = 1kg , eller 1000m = 1km.

Det er dog korrekt, at folk i daglig tale ofte sjusker med det og kalder kg for "kilo".


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#6

12000g = 12 kg = 12 kilogram


Skriv et svar til: Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.