Matematik

BLÆKREGNING TIL PÅ MANDAG!

01. januar 2011 af molve (Slettet)

Gitte arbejder i en bagerbutik til en timeløn på 38.75 kr.
En uge var hendes arbejdstid som diagrammet viser.

1) Hvor meget tjente hun den uge, hvor weekend-timer giver dobbelt betaling?

2) Hvor mange % af Gittes samlede arbejdstid var weekend-timer?

Til 1): Om lørdagen arbejder hun 3 timer skal den så blive fordoblet til 6 ? eller ..

til 2): Hvordan gør man ;D

Vedhæftet fil: 2011-01-01 17.01.03-1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Aflæs hvor mange timer, der arbejdes hver dag og gang antallet af timer med timelønnen. Bemærk at timerne for lørdag og søndag giver den dobbelte timeløn.

2) Optæl antallet af timer i weekenden (lørdag og søndag) og sæt det i forhold til den samlede ugentlige arbejdstid.


Svar #2
01. januar 2011 af molve (Slettet)

Jamen så skal jeg ikke gange lørdag og søndag med 2? altså så lørdag bliver 6 timer og søndag bliver 4 timer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2011 af pige24 (Slettet)

Mandag 5 timer, tir 3 timer, ons 6 timer, tor 2 timer, fre 4 timer, lør 3 timer, søn 2 timer

(38,5*20)+(77*5)=1155kr

Jeg har antaget at lørdag og søndag er weekend.

Hun arbejder 25 timer i alt.5 timer er i weekenden

5/25*100=20%

Tror det er sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når den samlede indtjening skal beregnes, regnes weekendtimerne dobbelt, eller man anvender den dobbelte timeløn på disse timer.

Når antallet af timer i weekenden skal sammenligned med det samlede antal timer, skal der ikke ganges med 2.

#3

Ja, det er helt korrekt.


Svar #5
01. januar 2011 af molve (Slettet)

Okai et andet spørgsmål.

10 meter lagenlærred koster 30 kroner mindre end 12.4 meter.
Hvor meget koster så 1 meter lagenlærred? og 12.4 meter?
Forstår den ik ;S


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er forskellen mellem 12,4 meter og 10 meter, der koster de 30 kr. Prøv nu, om du kan finde prisen for 1 meter, og dernæst for 12,4 meter.


Svar #7
01. januar 2011 af molve (Slettet)

#3

Hvorfor skal jeg gange 77 med 5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Fordi der i alt er 5 weekendtimer, og for hver af disse tjenes der 2·38,5 kr = 77 kr.


Svar #9
01. januar 2011 af molve (Slettet)

#5

Hvad er formlen ;D?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du spørger dig selv om, hvad formlen er? Hvad mener du? Det drejer sig om at læse indenad.


Svar #11
01. januar 2011 af molve (Slettet)

Læse indad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvad forstår du ikke i #6 ?


Svar #13
01. januar 2011 af molve (Slettet)

Ok jeg ved jo at forskellen mellem 12.4 m lagenlærred og 10 m. lagenlærred er 30 kroner. men hvordan ginder jeg ud af hvor meget 10 m. koster?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Så prøv at beregne forskellen mellem 12,4 m og 10 m. Den forskel koster 30 kr. Beregn nu prisen for 1 m. Og dernæst prisen for 12,4 m.


Svar #15
01. januar 2011 af molve (Slettet)

Jamen så er 1m 12.5 kr.

12.4 - 10 = 2.4

30 / 2.4 = 12.5 kr.

12,5 * 12.4 = 155

1 meter = 12,5 kroner

12,4 meter = 155 kroner

Sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det er korrekt.


Svar #17
02. januar 2011 af molve (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: BLÆKREGNING TIL PÅ MANDAG!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.