Matematik

Differention af 1/g(x) som en sammensatfunktion

03. januar 2011 af input (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sider og skal aflevere rapport om differentialregning på fredag, men jeg sider fast. 

Jeg skal finde differentialkvotienten for funktionen 1/g(x) ved at differentiere funktionen som en funktion sammensat af y=g(x) og h(x)=1/y . Dette skal jeg gøre ved at bruge reglen om differentiation af sammensatte funktion altså

 ?(f bolle g)´(x)=f´(g(x))*g´(x). 

Jeg kan nu ikke komme vidre, er der nogle der har forslag til hvad jeg gør nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2011 af mathon

                         h(x) = 1/y = 1/g(x)                   h '(x) = -1/y2 · y '

                         y = g(x)                                     y ' = g '(x)

.

                        h '(x) = (1/y) ' = (-1/y2) · y '  = -1/g2(x) · g '(x)  = -g '(x)/g2(x)

                       


Svar #2
03. januar 2011 af input (Slettet)

.


Svar #3
03. januar 2011 af input (Slettet)

 Hvordan differentiere du h(x)=1/y. Du siger at det bliver h´(x)=-1/y^2*y´ men hvad bruger du til at komme frem til dette?  


Svar #4
03. januar 2011 af input (Slettet)

Så vidt jeg kan se skulle h(x) se sådanne ud når man differentiere den:

h(x)=1/y

h´(x)= -(1/y^2)

Fordi reglen siger f(x)=1/x     f´(x)=-(1/x^2)

    


Svar #5
03. januar 2011 af input (Slettet)

 Ignorere hvad jeg sagde før.... 

Tak for hjælpen jeg har fundet ud af det:)


Skriv et svar til: Differention af 1/g(x) som en sammensatfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.