Matematik

Asymptoter

03. januar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Opstil et eksempel på en regneforskrift for en funktion, hvis graf har asymptoterne:

a) x = 3 og y = 5

b) x = -2 og y = 3

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at funktionen y = 1/x har linierne x=0 og y=0 som asymptoter.

a) y-5 = 1/(x-3) , dvs y = 5 + 1/(x-3)

Prøv nu selv b)


Svar #2
03. januar 2011 af elissa92

y - 3 = 1/(x+2) dvs. y = 3 + 1/(x +2)

Er der korrekt?


Svar #3
03. januar 2011 af elissa92

det*


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.