Studievejledning

økonomi + kinesisk

04. januar 2011 af cheesecake2 (Slettet)

Hej allesammen,

jeg har så svært ved at finde ud af mit endelige studievalg. Jeg interessere mig for Kina og økonomi, har i nogle forslag til en videregående uddannelse? Jeg vil arbejde i en virksomhed der forhandler med Kina...

Måske forklarer jeg det lidt for bredt, men er på bar bund.

Tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. januar 2011 af Moderatoren

Læs kinesisk først og tag så et sidefag senere?


Svar #2
04. januar 2011 af cheesecake2 (Slettet)

jeg har haft kinesisk på A på gymnasiet, bestod med 12-taller.. så det ikke problemet ;)


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. januar 2011 af Moderatoren

Hvis du skal være sådan okay god skal du læse det på universitets niveau. Samtidig lærer du en masse om kinesisk kultur - Hvilket måske er rimelig relevant når du skal forhandle med kinesere...


Svar #4
04. januar 2011 af cheesecake2 (Slettet)

okay, kender du nogle uddannelse man kan tage EFTER det?


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. januar 2011 af Moderatoren

Jeg tænker du kan læse noget økonomi som sidefag?


Brugbart svar (2)

Svar #6
04. januar 2011 af Moderatoren

Prøv at læse mere på ug.dk


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. januar 2011 af Mads1980 (Slettet)

Det var flot med et 12 tal, men dit kinesisk fra gymnasiet tvivler jeg på du kommer særlig langt med på jobmarkedet.

Rent fagligt svare det til det propædutiske forløb på kinesisk (et forløb som kan sidestilles med en slags for-skole hvor basale færdigheder på sprogfagene læres inden den "egentlige" BA-uddannelse starter).

Vil du arbejde i en virksomhed som handler med Kina skal du læse en kombination af kinesisk og erhvervsøkonomi. Spørgsmålet er så om du skal læse kinesisk og tage et tilvalg i erhvervsøkonomi (som jeppe forslå) eller om du i højere grad skal satse på erhvervsøkonomidelen og så forsøge at få suppleret din uddannelse med noget kinesisk.

Uden at have kendskab til hvad virksomhederne fortrækker, så kunne jeg forstille mig at de i første omgang vægter de ækonomiske færdigheder højest.

Prøv evt. og forhør dig på CBS hvad mulighederne er får både at få læst noget erhvervsøkonomi i kombination med kinesisk (evt. på KU, hvis CBS ikke selv udbyder undervisning i kinesisk - hvilket jeg ikke tror de gør) 


Brugbart svar (2)

Svar #8
05. januar 2011 af MaibritG

Du kan evt. kigge på studiet: "BA in Business, Language and Culture (Chinese)" - eller negot i Kinesisk, som det hedder på dansk. Du kan læse mere om studiet her: www.sdu.dk/Uddannelse/Bachelor/NEGOT+i+Kinesisk

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Svar #9
07. januar 2011 af cheesecake2 (Slettet)

Hej Maibrit, mange tak for dit svar. Jo de tilbyder da kinesisk; ASIEN STUDIES PROGRAMME hedder den... hvis jeg ikke har misforstået noget?


Brugbart svar (2)

Svar #10
07. januar 2011 af MaibritG

Jeg kan se at jeg linker til den danske beskrivelse af studiet. Måske den engelske version kan give dig mere information: www.sdu.dk/Uddannelse/Bachelor/NEGOT+i+Kinesisk (virker det ikke, kan du ændre sproget ved at klikke på flaget øverst oppe). Her er et lille udsnit af teksten:


- The Bachelor programme is a 4-year programme (240 ECTS) and in order to optimise the language proficiency of the  student the programme includes a year’s stay at an institution of higher education in China.

- The programme combines economics (50 %), marketing and management with language, culture and communication (50 %).

- You will be trained to occupy business duties requiring economical insight as well as both language and communicative skills on an advanced level. You will learn to speak Mandarin which is the language spoken by most Chinese. You will also learn to read and write the simplified version of the Chinese character script.


The programme requires no previous knowledge of the Chinese language. The first two years of study includes an intensive course in the Chinese language.

Jeg synes umiddelbart at det passer mig godt på den uddannelsesprofil, du ønsker. Du kan jo evt. kontakte SDU i Sønderborg og spørge om du kan besøge studiet (en slags brobygning) for at se om det faktisk er noget for dig.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. juni 2012 af aabergen (Slettet)

Hej

Jeg ved godt at det er et stykke tid siden tråden blev oprettet.. Men jeg har nemlig de samme interesser som dig (kinesisk og økonomi) og jeg kunne derfor godt tænkte mig at vide hvilken uddannelse du har besluttet dig for. :)


Skriv et svar til: økonomi + kinesisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.