Matematik

Opgave med Lineær funktion

05. januar 2011 af heycake (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej allesammen!

Jeg fatter en hat af det der lineær funktion... Så nu har jeg endnu et spørgsmål om det, håber I kan hjælpe.

Har vedlagt opgaven som et billede. Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af keg (Slettet)

Nu ved jeg ike hvad du mener med: fatter en hat af? og dog :)

 men går ud fra at det betyder, at du ikke forstår hvad opgaven går ud på eller hvordan den skal regnes.

 Men du må have fået noget undervisning i, hvad man forstår ved en lineær fuknktion, går jeg ud fra

og derfor ved du forhåbentlig hvad a og b står for i udtrykket: y=ax+b (den rette linies ligning)

Det er ikke nogen hjælp for dig på sigt, at vi regner den herinde.

 Gør et forsøg og vis hvor meget du er istand til at regne, så hjælper vi dig videre derfra.

Men lad være med den "smarte" bemærkning

Man kunne jo også prøve at kigge lidt i sine teoribøger :)


Svar #2
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

 Tro mig. Jeg er ikke ude på at få lavet opgaverne, uden jeg skal rører en finger selv.

Jeg har 5 siders noter om lineær funktion og jeg kan overhovedet ikke se nogen mening med det.

Når jeg skal forklare hvad a er, skal jeg så bruge formel for a: a = (y2-y1) / (x2+x1) ... Eller hvad? For det har jeg prøvet, og det gav ingen mening... ifølge mit resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2011 af keg (Slettet)

ja det er rigtigt. Sådan finder du a-værdien, som står for stigningstallet

x1=0          y1=17800

x2=3          y2=24500

 ud fra disse 2 talsæt finder du a


Svar #4
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

 Ja det er jeg klar over.

så... (24500-17800) = 6700

og 3/0 kan man ikke. så a=6700..?


Svar #5
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

 hov.. ups. måske skulle jeg lærer at læse tegnene ordentligt..

(24500-17800) / (3-0) = 2233,33.. Det må være rigtigt nu så :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2011 af keg (Slettet)

dit eget udtryk:

a = (y2-y1) / (x2+x1) = (24550 - 17800) / ( 3 - 0 )

så udregner du a


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2011 af keg (Slettet)

ja nu er det rigtigt

hvad mener du a  fortæller?


Svar #8
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

 Fortæller hvad stigningen i gennemsnit er pr. år. 

Kan du fortælle mig i opgave b) om jeg skal finde ud af hvad b er, for at finde ud af det.

og om jeg skal skifte x2 med 6 fordi det er 6 år nu? har prøvet lidt frem og tilbage, men det ser sgu ikke helt rigtigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2011 af keg (Slettet)

i ligningen y=ax+b skal du finde b, ja. Fordi det er det antal spilleautomater der er i Danmark i år 2003

og nu ved du at  der hvert år bliver opsat 2233,33 nye spilleautomater,

så kan du også finde ud af hvormange der er ialt i DK i år 2009


Svar #10
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

Hmm.. Jeg har forstået det således og fundet frem til dette:

formel for b. b= y1 - a * x1

17800 - 2233,33 * 0. det giver 15566,67

y= 2233,33*6+15566,67 = 28966,65

Så må der være 28966,65 automater i 2009?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2011 af keg (Slettet)

b=17800 stk

fra 2003 og til 2009 er der 6 år, og hvert år kommer der 2233,33 ny automater til,

 så i 2009 vil der være opstillet 17800+ 6*2233,33 = ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. januar 2011 af keg (Slettet)

Hvad er 0*2233,33 = ????


Svar #13
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

 Nårh ja.. det klart, det giver jo 0. Var nemlig i tvivl om man godt kunne gange med 0 bagefter, eller man skal sige 2233,33*0.

ah.. så det bliver altså 31199,98.


Svar #14
05. januar 2011 af heycake (Slettet)

 Sidste problem.. :/

Jeg har forsøgt at finde ud af hvad man gør ved det sidst spørgsmål. 

Jeg troede det havde noget at gøre med at man skal dividere 40000 med et eller andet, for at finde året. Men jeg har prøvet alle muligheder. Har gjort det på den nemme måde, for at tjekke resultatet, men det får jeg jo ingen udregning af. Kan du hjælpe mig med den sidste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. januar 2011 af keg (Slettet)

i år 2003 er der 17800 stk

 hvert år bliver der opsat 2233,33stk

så fra 17800stk til 40000stk vil der gå (40000-17800)/2233,33 år= ?? inden der er opsat 40000stk.

Det er med år 2003 som udgangsår


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. januar 2011 af keg (Slettet)

eller 31200stk,

 du kan ikke opsætte 31199,98stk


Svar #17
06. januar 2011 af heycake (Slettet)

 Ahh, nu forstår jeg det.. Jeg må virkelig lærer at sætte mig ind i lineær funktion, tror lidt at jeg tror det er svære end det er.

Men du skal have tusind tak for hjælpen ihvertfald! :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. januar 2011 af keg (Slettet)

Det er såmænd ikke så svært, men det kræver at man regner opgaver, som omhandler emnet.

Det glæder mig meget, at du giver udtryk for at have forstået det, for det var min målsætning, da jeg startede dialogen med dig. Du er velkommen en anden gang :)


Svar #19
06. januar 2011 af heycake (Slettet)

Det er forståeligt, og jeg er glad for du pressede mig lidt :) Jeg er nok lidt for hurtig til at spørge..

Jeg har et andet problem. 

En lineær funktion y=ax+b, hvor grafen går igennem punktet (1,5) og y-værdien vokser med 6, når x-værdien øges med 2.

Og så skal jeg bestemme tallene a & b.

Jeg tænker lidt:

x er 2 og b er 6. a er 5?  Eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. januar 2011 af keg (Slettet)

der står at y vokser med 6, og x vokser samtidig med 2

 ud fra det kan du finde a-værdien

Δy= tilvæksten i y-retning (6)

Δx=tilvækst i x-retning (2)

a= Δy / Δx


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.