Matematik

fordoblinsgkonstanten

05. januar 2011 af Kristina0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvoran kan man definere hvad fordoblingskonstanten er?

og hvordan finder man den i denne opgave?

en eksponentiel funktion er givet ved g(x)=5*1,03^x

bestem fordoblingskonstanten


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2011 af peter lind

Det er den tilvækst i x som giver en dobbelt så stor funktionsværdi. I dit tilfælde er f(0) = 5 så du skal løse ligningen 10 = f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2011 af mathon

bemærk

                          y2 = 5·1,03x2

                          y1 = 5·1,03x1          som ved division giver

                          y2/y1 = 1,03Δx

hvoraf
                         2 = 1,03X2

                         ln(2) = ln(1,03)·X2

                         X2 = ln(2) / ln(1,03)


Skriv et svar til: fordoblinsgkonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.