Matematik

Retvinklede trekanter.

07. januar 2011 af cecilieborbyhjorth (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej derude! 

Håber der er nogen herinde med nogle enorme matematik skills, som kan hjælpe mig. Jeg har ikke selv stået forrest i køen da de blev uddelt! 

Min opg. lyder: 

Bestem længden af hver af siderne |AC| og |BC|

Vinkel A = 18 gr. 

Vinkel C = 90 gr. 

|AB| = 25 

Håber der er nogen venlige og hjælpsomme peps, som vil hjælpe. 

Cecilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er retvinklet med AB som hypotenuse. Der gælder da

a = c·sin(A) = |AB|·sin(A) , og

b = c·cos(A) = |AB|·cos(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2011 af mathon

                                             b = |AC| = c·cos(A) = |AB|·cos(A)

                                             a = |BC| = c·sin(A) = |AB|·sin(A)


Svar #3
07. januar 2011 af cecilieborbyhjorth (Slettet)

 Thanks boys. 


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.