Matematik

HJÆLP:::DET HASTER....hjælppppp

08. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

løsning af ligningen uden hjælpemidler:

2•(x+1)•(x-3)=0
Da det er andengradsligning benytter vi nulreglen:
a=2
b=2
c=-3
d=b^2-4ac=?(2?^2)-4•2•-3=4+24=28
Da diskriminanten er positiv, er der to løsninger:
x=(-(2)±√4)/(2•2)=(-2±2)/4=-1 V 0
 

hvis jeg prøver at løse ligningen med cas, får jeg x= -1 V 3

ER DER NOGEN::DER KAN HJÆLPE MIG


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af peter lind

Du har regnet diskriminanten forkert ud. Hvis du vil bruge denne formel, bør du først gange paranteserne ud for at finde a, b og c. I dette tilfælde er det nemmer at bruge 0 reglen. Hvis et produkt af faktorer er 0 er mindst en af faktorene 0.


Svar #2
08. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

dvs. a=4 b=2 og c=-3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2011 af peter lind

Nej. prøv at gå langsomt frem, hvis du endelig vil finde a, b og c. Ellers er det stadigvæk langt nemmere at bruge 0-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2011 af AskTheAfghan

#2

"Hvis du vil bruge denne formel, bør du først gange paranteserne ud for at finde a, b og c." - #1

2•(x+1)•(x-3) =0 <=>

2•(x2-2x-3) =0 <=>

2x2-4x-6 =0

ax2+bx+c=0

dvs. a = 2, b = -4 og c = -6


Svar #5
08. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

jeg vil gerne finde a, b og c...men hvordan? Skal jeg gange med 2 ind i paranteserne? 


Svar #6
08. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #7
08. januar 2011 af Lillozz (Slettet)

jeg får diskriminanten -32 og dvs. ingen løsning,men der er to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2011 af peter lind

b2-4a*c = (-4)2 -4*2*(-6)  = 16+4*2*6


Skriv et svar til: HJÆLP:::DET HASTER....hjælppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.