Matematik

Punktmængder

08. januar 2011 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med et par opgaver:

1) Grafen for f(x) = x^3 - 9x afgrænser sammen med x-aksen i anden kvadrant en punktmængde, som har et areal. Bestem arealet af denne punktmængde. 

2) En funktion f(x) = e^x-4x. I fjerede kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal. Bestem arealet af denne punktmængde. 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Find nulpunkterne x = a og b

Udregn integralet af funktionerne Fra a til b


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Af nulpunkterne skal man så udvælge dem, der er relevant for den pågældende kvadrant.

Man skal også være opmærksom på fortegnet af f(x) i forbindelse med fortolkningen af de bestemte integraler som arealer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Klart klart -

Men nu er der kun to nulpunkter i de pågældende kvadranter . . .


Svar #4
09. januar 2011 af stranded (Slettet)

Tak for jeres svar :)

#1: Hvad mener du med x = a og b? Jeg har fået 3 nulpunkter: -3, 0 og 3. Hvordan ved jeg hvilke to jeg skal bruge til integralet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er derfor du får at vide, at de skal ligge hhv. i anden og fjer(e)de kvadrant.

Ved du hvad kvadranter er - ?


Svar #6
09. januar 2011 af stranded (Slettet)

Ja, men det havde jeg lige overset :) 

Så det vil altså sige, at de relevante nulpunkter er 0 og 3? 

Og er det i øvrigt helt samme princip i opgave 2?


Svar #7
09. januar 2011 af stranded (Slettet)

 #6: Hov, mener -3 og 0... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Yep


Svar #9
09. januar 2011 af stranded (Slettet)

 Okay, mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Altid til tjeneste ;-)


Skriv et svar til: Punktmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.