Matematik

Differentialregning?

09. januar 2011 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg mangler fire opgaver for at blive færdig med min ugeopgave, men jeg kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal regne disse sidste opgave.

Jeg håber nogle godhjertede vil hjælpe mig påvej :(

Opgaven lyder såedes.

Opgave 1:

Jeg har fået givet f(x) = 0,5x  for x > 1
                                         2x     for x<1

a) undersøge om funktionen er kontinuert for alle realle tal

b) undersøge om funktionen er differentiabel for alle realle tal

Opgave 2

Jeg har fået givet f(x) = 6/x-3


a) undersøge om funktionen er kontinuert for x=0

b) undersøge om funktionen er differentiabel for x=0

Håber nogen kan hjælpe, jeg kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal beregne det .

Mvh

Amanda <3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Opgave 1 Se hvad der sker for x -> 1 fra henholdsvis højre og venstre

Opgave 2 se på hvad der sker for x -> 0

Lav evt. en graf for funktionerne.


Svar #2
09. januar 2011 af Amandakjel (Slettet)

Please kan nogen godhjertede hjælpe mig med disse to sidste opgaver, jeg kan slet ikke finde ud af det og jeg skal aflevere i morgen PLEASE :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2011 af peter lind

Du kan hente graph gratis på nettet. Brug dette program til at se hvordan funktionerne forløber.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2011 af peter lind

Du kan også prøve med et regneark.

I den første: Find f(x) for x= 0,5; 0,9 ; 0,99; 0,9999

samt for x= 1,5 ; 1,1; 1,01; 1,001; 1, 00001

I den anden opgave find f(x) for x =  0,1; 0,001; 0,001; 0,00001


Svar #5
09. januar 2011 af Amandakjel (Slettet)

Men er der ikke noget jeg skal beregne, og så et resultat med facit :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2011 af peter lind

Nej ikke med mindre du bruger mit forslag i #4


Svar #7
09. januar 2011 af Amandakjel (Slettet)

Jeg forstår ikke helt peter :(

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal skrive det ned, eller hvordan beregningen ser ud .


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2011 af peter lind

Ved du ikke hvad kontinuert er? Løst sagt betyder det at funktionens graf er sammenhængende. Du kan se en mere præcis definition her: http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#kont


Svar #9
09. januar 2011 af Amandakjel (Slettet)

Jo, jeg ved godt hvad kontinuert betyder, men jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal besvare opgaven ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2011 af peter lind

så prøv enten at lave en graf for funktionerne eller foretag beregningerne som foreslået i #4


Svar #11
09. januar 2011 af Amandakjel (Slettet)

men hvordan er det jeg skal foretage beregningerne i #4?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

1) Undersøg ud fra forskriften, hvad grænseværdien af f(x) er for x gående mod 1 fra højre, og for x gående mod 1 fra venstre. Hvis der er samme grænseværdi for de to retninger, er funktionen kontinuert for x = 1, ellers ikke.


Skriv et svar til: Differentialregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.