Matematik

Differentialregning

09. januar 2011 af pernilleege (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er virkelig på spanden, håber nogen kan hjælpe mig med denne opgave:

To funktioner f og g er bestemt ved

f(x)=x^2-4x+8

g(x)=3x*e^-x

Bestem den værdi af x, hvor den lodrette astand mellem grafen for f og grafen for g er mindst mulig.

Og har i evt metoden, til hvordan man gør på TI-89?

På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2011 af peter lind

Den lodrette afstand er |f(x)-g(x)| så find lokale maksimum og minimum af f(x)-g(x)


Svar #2
10. januar 2011 af pernilleege (Slettet)

 Forstår det simpelthen ikke? Kan du evt sætte det ind? Vil det sige man skal trække de to ligninger fra hinanden uden at gøre noget (Eksempelvis differentiere)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af peter lind

Det er ikke ligninger du skal trække fra hinanden men funktioner. Differencen mellem 2 funktioner er igen en funktion, som du i dette tilfælde skal finde maksimum og minimum for. Det gøres på sædvanlig måde ved at differentiere funktionen og finde 0 punkter


Svar #4
10. januar 2011 af pernilleege (Slettet)

 Så man siger f(x)=x^2-4x+8-3x*e^-x ? og så får man en ny funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2011 af peter lind

Ja bortset fra at det er lidt uheldig at du kalder resultatet f(x), som er brugt i forvejen for en anden funktion. Kald den blot f(x)-g(x)


Svar #6
10. januar 2011 af pernilleege (Slettet)

 ja okay :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2011 af MathildeMmml (Slettet)

 Nu har jeg så den differentieret funktion, der hedder 2x - 4 - 3 * e^-x.

Men hvad gør jeg så? jeg kan ikke finde nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2011 af peter lind

Det kan kun gøres numerisk så brug et CAS værktøj til det.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.