Matematik

Ligningsystem

10. januar 2011 af sDaniel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået til opgave, at løse følgende, med spørgsmålet/konstatering:

"Løs ligningsytemet:        -x+3y=6 og 2x+y=5

Håber der en venlig sjæl som kan hjælpe, er lidt på bar bund :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2011 af mathon

     I:   -x + 3y = 6                               I multipliceres med 2 og kaldes III
     II:   2x + y = 5

     III: -2x + 6y = 12
     II:   2x + y = 5                                II og III adderes

                   7y = 17

                   y = (17/7)                        som indsat i   I: -x + 3y = 6  giver

     I: -x + 3·(17/7) = 6
 
                   x = (51-42)/7

                   x = (9/7)
 


 


Skriv et svar til: Ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.