Matematik

Differentialregning

10. januar 2011 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har tænkt meget over denne opg.

Funktionen er givet ved f(x) = x^2 + 2

Tegn grafen for f. Tegn sekanten gennem (1,f(1)) og (1+h, f(1+h)), når h er +2 og -2, +1 og -1.

Bestem i hvert af tilfældene sekantens hældningskoefficent as.

Bestem endelig lim as. Hvad er dwt nu, du får fundet?

Nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Sekantens hældningskoefficient a er

a = (f(1+h) - f(1)) / h

Brug forskriften for f(x) til at beregne den. Denne hældningskoefficient er også differenskvotienten for funktionen f(x) i punktet x=1 med tilvækst h.


Svar #2
10. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

okay, denne får jeg til : f(1+h)-f(1) = (1+h)^2+2-(1)^2+2 = 4+h^2+2h/h.

Hvad gør jeg så


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Først skal du regne det rigtigt ud, og dernæst skal det reduceres. Der er en minusparentes, som du ikke har hævet korrekt.


Svar #4
10. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Det rigtigt. passer det så ikke med 6+h^2+2h/h? Så skal det reduceres: 6/h + H^2/h + 2h/h = 6+h+2 = h+8


Svar #5
10. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

nej nu kokser jeg i det. Det bliver til H^2+2h


Svar #6
10. januar 2011 af Bladlus (Slettet)

Derved bliver til ved reducering h+2. Hvas så nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs selv opgaven. Beregn de forskellige hældninger svarende til de forskellige værdier af h, og tegn de forskellige sekanter gennem (1 , f(1)) . Bestem endelig grænseværdien af hældningskoefficienten for h gående mod 0.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.