Matematik

Eksponentiel

10. januar 2011 af EmilieBN (Slettet)

 I begyndelsen af 1980 var Mexicos befolkning 67 millioner og væksten er 2,6% pr. år. Befolkningstallet betegnes med f(x), hvor x er antal år efter 1980.

- Angiv en regneforskrift for f. Forskriften er y= 67*1,026^x


- Hvonår overstiger befolkningen 100 millioner?

Den kan jeg ikke finde ud af. Troede jeg kunne solve x, men får et forkert resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

Hvad hvis du isolerer x ? Gør det selv , det kan være lommeregnen er sat til et forkert funktion.

Prøv og sæt 100 millioner på y's plads, og isoler derefter .


Svar #2
10. januar 2011 af EmilieBN (Slettet)

 Ja, men det giver 15,..... og det skal give et årstal jo


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I forskriften er x antallet af år efter 1980. Det fundne x, som er løsningen til ligningen

100 = 67·1,026x

skal så lægges til 1980 for at finde det pågældende årstal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2011 af Benjamin O (Slettet)

dvs. 1995


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Men da løsningen til ligningen i #3 er x =15,602, er det korrekte svar snarere 1996.


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.