Matematik

Bakterievækst - differentialligning

11. januar 2011 af Chrestian (Slettet)

 Hej SP :)

Hvis jeg har nogle data, tider med tilhørende antal bakterier, hvordan bruger jeg så denne formel:

Antal(t) = (b/a)/(1+k*e^(-b*t))

t = (15;45;75)

antal = (13166940;15715380;41624520)

Jeg vil umiddelbart mene der er for mange ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af peter lind

Du har 3 datasæt og 3 ubekendte a, b og k, så det ser da meget rimelig ud. Hvis du har mulighed for regressionsanalyse, så prøv det.


Skriv et svar til: Bakterievækst - differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.