Matematik

Differentialregning

11. januar 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

I et retvinklet koordinatsystem er givet to punkter A (2,20) og B(5,220).

Fastlæg regneforskriften for den eksponentielt voksende funktion, hvis graf går gennem A og B.

Hvad skal jeg starte med at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af NejTilSvampe

 har intet med differentialregning at gøre :S

Men opstil et ligningssystem

20 = b*a^2  

og

220 = b*a^5

løs ligningssystemet mht. a først dernæst b.

good luck =)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem f(x) = b·ax , så begge punkter ligger på grafen for f(x).


Svar #3
11. januar 2011 af elissa92

Mærkeligt :p opgaven står ellers under emnet differentialregning 2.

Okay tak for hjælpen. Regneforskriften får jeg til at være:

f(x) = 4,0436 * 2,224x



Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det ser rigtigt ud. Du kan også gøre prøve for at se, om de to punkter nu også ligger på grafen.


Svar #5
11. januar 2011 af elissa92

Okay. Det gøre de. Tak..

Men hvis jeg så skal bestemme funktionens differentialkvotient, så skal jeg bruge f´(x) = ax * In a, ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er næsten korrekt. Vi har f'(x) = b·ln(a)·ax = f(x)·ln(a)


Svar #7
11. januar 2011 af elissa92

Okay. Så får jeg:

f´(x) = 3,2321 * 2,224x


Svar #8
11. januar 2011 af elissa92

Hvis jeg så skal bestemme ligningen for tangenten i punkt (2,20), skal jeg så ikke starte med at sige:

f¨(2) = 2,2242 * In 2,224


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal bruge den korrekte forskrift for f'(x) ... se #6 .


Svar #10
11. januar 2011 af elissa92

Vil det sige, det kommer til at se således ud:

20 = b * In (2,224) * 2,2242 hvor jeg så skal finde b?


Svar #11
11. januar 2011 af elissa92

Hov.. Det forkert. Har fundet ud af det


Svar #12
11. januar 2011 af elissa92

Jeg får nemlig  y =15,986x - 11,972


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.