Matematik

kvadratrod

11. januar 2011 af boxi (Slettet)

 Hej hvordan tager man kvadratroden af f.eks 128 uden hjælpemidler?

ved at det skal give 2*kvadratroden af 2.

hvordan kommer jeg dertil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Vi har

128 = 27 , så

√(128) = 27/2 = 23·21/2 = 8·√2


Svar #2
11. januar 2011 af boxi (Slettet)

Okay, tak!
Hvordan finder man ud af at 128=2^7?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at lave en primfaktoropløsning, eller ved at kende sin 2-tabel.


Skriv et svar til: kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.