Matematik

gennemsnitsfart

12. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven jeg ikke kan løse.

En person løber frem og tilbage 7 gange på 1 minut. Strækningen er 20 meter

Hvad er personens gennemsnitsfart?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

 Gennemsnitsfart = tilbagelagt distance / tid


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2011 af mathon

     gennemsnitsfart = strækning / tid


Svar #3
12. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

20 m/ 60 sekunder = 0,33 sekunder*20 = 6,6*3,6 = 23,76 km/t

Er det rigtigt?

Hvis ikke hvordan skal den så helt præcist løses.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2011 af mette48 (Slettet)

7 gange på 1 minut. Strækningen er 20 meter

7*20 m på 1 min

7*20 m/min =140*60 m/t =8400m/t=8,4 km/t

#3 læs opgaven ordentligt inden du svarer forkert


Svar #5
12. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis strækningen er 20 m og personen løber frem og tilbage een gang, er der løbet 40 m

Dvs. 280 m pr. minut, hvilket svaret til  16,8 km/t, som også er en mere sandsynlig løbefart.

8,4 km/t er blot frisk gang.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2011 af mette48 (Slettet)

Jeg er faktisk i tvivl om hvad der menes med teksten. Det fremgår ikke tydeligt om frem og tilbage er 20 m eller der er 20 m frem og 20m tilbage.

Derfor er teksten i mit svar også væsentlig. Hvis spørgeren mener at der løbes 7*2*20m, skulle det være let at gennemskue udregningerne.

& km/t betegnes som "ilmarch" hvilket de færreste kan følge med til i længere tid. Normal gang er ca 1m/s eller 3,6 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg har altid brugt tommelfingerreglen , der siger, at man går 1 km på ca. 10 min.ved frisk gang, dvs. ca. 6 km/tim.

Mht. "længere tid" så drejer det sig her kun om et minuts præstation


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg giver Mette ret i, at opgaven ikke er præcist defineret. Jeg læste den dog således, at der er en fysisk strækning på 20 m, og den løbes der (frem og tilbage) ad 7 gange i 1 minut, dvs (20m·2)·7 ; men jeg kan også sagtens forstå, hvis andre læser noget andet i opgaven. 

Heldigvis skal det tempo kun opretholdes i 1 minut, så det er måske ikke så slemt endda. Veltrænede sportsløbere løber vist 100m på lidt under 10s, dvs lidt hurtigere end 36km/t . I dette løb skal der stoppes op og vendes rundt måske 13 gange, så det er klart, at det må blive væsentligt langsommere end et VM-løb.


Svar #10
13. januar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#6

Dit svar er korrekt, det er jeg sikker på, fordi personen løber jo. Ærgeligt at jeg ikke så din fremgangsmåde noget tidligere :(.

Men opgaven er afleveret, får desværre fejl for den.


Skriv et svar til: gennemsnitsfart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.