Dansk

Analyse og fortolkning

13. januar 2011 af Helle14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej.

Jeg skal til at skrive en dansk stil (litterær artikel), for jeg skal analysere og fortolke. Det materiale jeg skal analysere og fortolke på er et uddrag af romanen "sult" af Kurt Hamsun og et uddrag af filmen "sult" af Henning Carlsen. Opgaven er i linket; http://www.wwwlink.dk/e-stil-1/opg11/frameset.html

Min dansk lære mener ikke, at vi skal tage noter til undervisningen og giver os ikke nogle papirer på, hvordan vi skal gøre. Hukommelsen er alt, hvad vi skal gå ud fra.

Mit spørgsmål er nu; 

Hvilke ting er vigtige at have med i en analyse, når man samtidig sammenligner et roman uddrag og et klip fra en film? Er der nogle ting i en litterær artikel, som man ikke må glemme? Er det en god ting at udvælge et lille stykke, som man ekstra meget fokuserer på i forhold til at "læse mellem linjerne"?

Jeg håber, at der er en rar person, som har lyst til at hjælpe mig med at opbygge en model, så jeg evt. kan bruge den til eksamen til sommer, så jeg ikke sidder i samme situation som nu. :)

mvh

Helle


Svar #2
13. januar 2011 af Helle14 (Slettet)

 Hej.

Jeg har printet den ud og forstår den ikke.. Kunne godt tænke mig det i punkter, hvis det kan lade sige gøre. Jeg er lidt dum til sådan noget. Hvad skal den indeholde.

mvh

Helles


Skriv et svar til: Analyse og fortolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.